Nyheter

Sommarmys med fölen..

2022-07-29

Sommaren har gått väldigt fort och snart är semestern slut. Fölen växer så det knakar och lilla Pilot blir bara vitare och vitare. Det är så mysigt att sitta och titta på när fölen leker och har roligt med varandra... man kan se att hingstfölen som gick tillsammans de första veckorna har ett speciellt band mellan sig och ligger ofta tätt, tätt tillsammans när de sover. Palencia har som vanligt hand om de flesta fölen när de andra betar och är den som de alla känner sig trygga med. Som en snäll bullbakande mormor!

Bästa Anna var här tidigare i somras och chippade och idkontrollerade fölen, de har redan hunnit få sina pass också... så skönt att ha det fixat. Vi gick runt i hagarna och hade ute ungstona och fotograferade dem och givetvis fölen ooch Anna hjälpte mig att fixa fötterna på en del av dem. Så de är lite vana när den riktige hovslagaren kommer. Anna kan nog allt och är duktig på det mesta så det är så kul när hon kommer upp och man kan rådfråga och få tips på hur man kan tänka eller göra.

Peace and Love e: Vithatts Jason

Polly e: Vithatts Jason

Pingla e: Tjustorps Dark Legend

Patron e: Snobbe

Pilot e: Snobbe

Nancy, treåringen skall ju visas på premieringen i slutet på augusti så henne håller jag på och motinerar en stund varje dag då hon har lite väl mycket trivselvikt, Olympia tränar lite också då hon skall åka med och visas hon också. Vi mätte henne och hon ligger redan på gränsen så jag hoppas att hon inte växer något mer till nästa år då hon skall visas som treåring.

Nancy

Ottilia och Ohtella, de andra två tvååringarna skall visas på premieringen i september så där har jag lite längre tid på mig att få ner trivselvikten på främst Ottilia som blivit lite väl rund om magen. Jag har även anmält de båda till utställningen i Grevagården som går dagen innan premieringen... hoppas de kommer att vara pigga på att ut och åka två dagar i sträck... men vi har ju inte så lång resväg till något av ställerna så det skall nog gå bra.

Ottilia

Jason har haft ett betäckningssto hos sig i sommar som tog sig på en gång och har redan åkt hem igen. Vi betäcker ju inget själva i år så han var bara glad över att få sällskap några veckor. Legend han betäcker inget i år och skall visas för sista gången på Generalmönstringen i Vetlanda i början på september. Vi har försökt hitta ett nytt hem till honom då vi inte använder honom så mycket själva utan har valt att betäcka mera med Jason... men det verkar inte vara så lätt. Synd på en så bra hingst att bara gå och skrota... han är lika välbehållen som när vi visade honom som nioåring. Han har ju sprungit lite mer i år när Jason fick hem ett sto och inte han så han får lite kraftfoder på kvällen för att bibehålla den fina formen.

Vi har köpt en valp också, en Leonberger från Knattebergas kennel. Hon har fått arbetsnamnet Svea... helt underbar och väldigt busig.