Nyheter

Snart fölvaka igen...

2012-06-24

Nu är det bara 11 dagar kvar tills Rhamant är beräknad att föla, hon har börjat fylla på i juvret lite grann. Enligt tidigare ägare så har hon fölat 2-3 veckor innan beräknat datum... iår verkar hon hålla sig mera inom den utsatta tiden. Skall bli spännande att se vad som kommer ut... en fux blir det med säkerhet i alla fall... hoppas den har mycket med tecken!

Gabriel verkar ha ärvt sin pappas hoppglädje och fina hoppteknik... han har redan börjat leka och hoppa över stenmurarna i hagen. Han är så otroligt go den fölungen... genomsnäll och totalt orädd. Jag hoppas vi kan hitta ett bra hem till honom så småningom där han får visa framfötterna på hoppbanorna när han har åldern inne. Jag har lagt ut honom på till salu sidan om någon är sugen på att tinga en blivande hoppstjärna med stor utstrålning och en som älskar att stå i centrum. Han är ju för närbesläktad med våra ston för att sparas som hingst på stuteriet.

Gina har jag bestämt mig för att behålla, i alla fall ett tag till... hon har precis allt av det jag vill att en sektion C skall ha. Så därför har jag även beslutat att lägga ut hennes fina mamma Mia till salu. Fortsätter Mia att lämna så här fina avkommor borde hon vara en tillgång i aveln för någon annan som har mer plats än vad jag har. Så är det någon som söker avelssto med ett plus för sina rörelser så har jag ett riktigt bra sto till salu till ett bra pris. Lite roligt är det ju även med hennes gulgen... om man gillar den färgen!

Lovvan har kommit tillbaka från hingsten så nu hoppas vi att det givit resultat... vi skall ultraljuda henne sedan... om hon inte brunstar om vill säga. Det är inte lika lätt att se brunst nu när vi inte har en "riktig" hingst på gården. Jag har anmält både Fia och Lovvan till Nossebro utställningen... Fia är så himla duktig när jag tränar här hemma. Fast det behöver ju inte innebära att hon sköter sig "städat" borta... men det finns ju visst hopp!

Ha en bra dag alla goa vänner och dagboksläsare...