Nyheter

Tillbakablick året 2019...

2019-12-27

Regn, regn och åter regn är väl det som gällt de två sista månaderna. Fast idag var det minusgrader, lite pudersnö och lite sol i två minuter. Jag hann precis springa ut med kamerian... så försvann solen, det blir till att vänta lite till då! Skitsol!

Jag skall försöka återge vad som hänt här under året.

Våren kändes som en evig väntan då jag väntade på operationstid... den 15 maj gjorde jag en bukoperation... inte visste jag att man använde magmusklerna till så mycket... jag hade ont i många veckor efter det. Som tur var hade båda stona som var dräktiga fölat, först ut var Fia som fick ett litet bedårande stoföl. Hon döptes till Nancy och deltog på en utställning under sommaren, det var på riksen som var på Grevagården i Skövde. Hon skötte sig så bra att hon belönades med GULD och blev senare Champion Föl. Hennes mamma fick sina vanliga 39 poäng.

Nancy på RIKSEN

Lovvan fick ett hingstföl några dagar efter Fia hade fölat. Det gick bra med honom och han bara växer och växer, han är lika hög som sin mamma just nu och kommer förmodligen att växa över maxhöjden. Så vi skall försöka hitta ett nytt hem till honom där han får bli bruksponny... han kommer nog bli en underbar körponny med sina stora luftiga steg.

Napoleon

Vi sålde en av våra valacker under våren, Jackpot. Han fick ett superbra hem med massor av barn som kommer att ta hand om honom.

Jackpot

Kassandra var iväg hos en annan hingst under sommaren nämligen Snobbe som fick 45 poäng på generalmönstringen 2018. Hon är dräktig och har fått en söt liten fölmage och verkar trivas med att gå dräktig. Hon deltog bara på en utställning där hon belönades med Guld och 41 poäng. Hennes största händelse var 3-års premieringen där hon till vår glädje fick diplom med 41 poäng, hon gick tvåa i ringen efter vår andra uppfödning Katrina.

Kassandra

Vår andra 3-åring Katrina fick också diplom och gick  då etta i ringen med 42 poäng, det känns riktigt bra när ens uppfödningar går främst och att båda fick diplom... känns skönt i en uppfödares hjärta. Katrina blev även bästa 3-års sto av alla raser som deltog den dagen och belönades med en till rosett och hederstallrik. Hon deltog även på Skaraborgs Ponnyavels utställning i Nossebro på hösten där hon fick Guld med 42 poäng, blev Bäst i rasen och BIS-3:a av alla som deltog. De som blev BIS och reservbis hade också 42 poäng.

Katrina

Vi hade turen att få låna in ett avelssto till Jason från Björkens stuteri som nu är dräktig och vi hoppas på en fin avkomma efter den kombinationen till sommaren. Jason fick även betäcka två av våra egna ston, Fia och Lovvan. Så till sommaren väntar vi tre avkommor till Jason, eller fyra då han även betäckte svägerskans sto Geisha. Legend fick bara betäcka ett sto, så till sommaren väntar vi fem föl, 3 efter Jason, ett efter Snobbe och ett efter Legend... ska bli så spännade att se vad som ploppar ut.

Björkens Daisy

I höstas så var vi på hingstpremieringen i Älmhult. Jason skulle visas igen, också hade vi med treåriga Kind of Love. Han fick 37 poäng och är numera både valack och såld till ett superbra hem. Jason veterinärsbesiktigades kl. 7.30 och var då okej men när vi skulle visa honom nio timmar efter så hade han hunnit bli halt. Han hade en pytteliten hålvägg som antagligen spökade då han fick vänta under så lång tid och kunde antagligen inte vila sitt ben som han normalt kan göra på hemmaplan. Dagen efter så var han ohalt igen. Så himla typiskt, så vi skall visa om honom i vår igen... hade hellre visat honom på hösten då han är snyggare i sommarpäls än i vinterpäls, men, men. Vi kommer nog inte visa fram mer unghingstar om det skall ta sådan tid... inte snällt mot hingstarna eller oss som skall visa.

Jason

Vi fick också ta farväl av Palencias ettåring Madison, hon hade nevrologiska problem som till sist blev för stora för att hon skulle ha ett värdigt liv, sen trodde inte veterinären att hon hade full syn heller.

Madison

Lovely, vår tvååring var bara ute på en uställning i år där hon fick 39 poäng, vi skulle visat henne på premieringen också men då hamnade min bil på verkstaden. Vi får satsa på nästa år då hon fyller 3 år och skall visas fram lite mer.

Lovely - foto: Pernilla Hägg

Det var väl i stort sätt det som hände i stora drag, nästa år ser vi fram mot kommande fölningar, roliga utställningar och premieringar. Vi hoppas att alla två/fyrbenta får vara friska och att det blir ett bra år på alla plan... och att vi hittar bra hem till de hästar som är redo att få flytta till nya egna hem.