Nyheter

Vaggande ankor...

2012-03-25

Vilket väder det har varit de senaste dagarna! Underbart med någon minusgrad på morgonen och sedan upp till 18 grader varmt under dagen. Jag fick sådan energi igår att jag krattade hela trädgården... det var skönt att få bort gamla löv, kvistar och spår efter husrenoveringen förra året. Jag som känt mig så trött och sliten under hela våren började nu ladda om batterierna i det härliga vädret. Dessutom har jag kommit igång med "power-walken" som legat nere ett tag på grund av energibrist. Sonen var med ute och gick igår och vi skämtade att vovven som alltid är med på promenaden bara fick "speed" kissa under träningen.

Stona är för söta nu när de går som vaggande ankor i hagen... med sina stora magar. Snart får vi hem en "anka" till! Vi hoppas på att kunna hämta hem Rhamant nästa helg så hon får tid på sig att "boa in sig" inför sin fölning senare i sommar. För er som inte vet så är Rhamant halvsyster till Brenin genom deras pappa Colnevalley Rasgall.

Emelie och Rhamant

Brenin skulle ha kastrerats tidigare i veckan men veterinären ringde och avbokade då de fått in så många akutfall under dagen så vi får boka in en dag nästa vecka istället. Det kommer att bli tomt när Brenin flyttar... ingen som står för underhållningen och hyssen!!! Japp, Emelie kommer snabbt bli medveten om att hon fått en kille med glimten i ögat och en som tror att allt kretsar kring honom... man har i alla fall aldrig tråkigt med en Brenin i stallet. Jag kommer ihåg när vi fick hem honom som liten och han var livrädd för våra stallkatter. Katterna serverades mat utanför hans box så i början var han så intresserad av  de små lurvbollarna som satt nedanför och knapra på torrfoder att han glömde bort sin egen mat. Numera bryr han sig inte speciellt mycket om katterna mer än att han ger dem en flygtur om de RÅKAR klättra upp på hans boxdörr... eller så får de en rejäl tvätt... vilket de INTE uppskattar. Kattkorgen som tidigare stod på ett skåp i lagom höjd utanför Brenin åkte ner så fort han kom in i boxen... ibland även med katter i korgen!

Hovslagarn har varit här denna veckan och Fia fick så mycket beröm då hon uppförde sig perfekt... stod fint uppbunden och lyfte snällt på hovarna... utan att välta! Min goa lilla Fia.

Ha det gott alla goa vänner och dagboksläsare...