Nyheter

Nedräkning...

2014-04-13

Jag trodde det skulle bli soligt och gott i helgen... istället blev det mulet och blåsigt... vart tog solen vägen.

Nu har nedräkningen till Bodils fölning börjat... nu är det bara drygt 2,5 vecka kvar tills det skall dimpa ner en liten söt fölis. Hoppas bara att allt kommer att gå bra! Tidigare i veckan så var veterinären ute och gav Bodil och Geisha varsin stelkrampsspruta så att de kommande fölungarna skall få lite extra skydd. Jag vet inte om Geisha verkligen är dräktig men hon fick en påfyllnadsspruta i fall att det skulle vara så... hon gömmer fölungen bra om hon skulle vara dräktig för hon är inte alls så stor som Bodil är... hon rullar snart fram!

Vår fina stallkatt Legolas har varit i slagsmål och fått ett sår på ena frambenet som jag nu behandlar med penicillinsalva... han tycker inte om det så nu får jag gå med prickikorv i fickorna så han inte skall kunna räkna ut vilken av gångerna jag kommer vara elak och trycka i salva i såret. Det hjälper inte att man själva har alla sina stallkatter kastrerade när det kommer stora "grannkatter" med kulorna i behåll och skall slåss. 

Gottfrid är fortfarande till salu... det verkar vara lite segt på den fronten... de flesta vill ha dem både inridna och inkörda och ha med full utrustning men de vill inte betala något för dem... spännande. Så är det någon som är seriöst intresserad av en fin lätthanterad unghäst som har framtiden för sig så är man välkommen att höra av sig.

Jag skulle ha åkt på hingstpremieringen förra helgen men just då så bestämde sig kroppastollen för att bli förkyld och få feber... så himla typiskt... just den helgen som jag siktat in mig på en heldag med fina hingstar och att ta en massa fina kort. Men stort grattis till alla er som fick igenom era hingstar och till er andra som fick möjligheten att se alla fina hingstar "live".

Ha det gott alla goa vänner och dagboksläsare...