Nyheter

3:e advent...

2011-12-11

Tredje advent och några minusgrader ute... ser faktiskt ut som om solen är på väg fram idag.

I fredags var det stormvindar och ösregn hela dagen så då fick hästarna komma in redan vid 14-tiden. De stod så nöjt och tugga på hö i boxarna medans det blåste storm ute och jag mådde bra när jag visste att de stod säkert inne. Jag satte upp värme/grislampan i stallet så även katterna kunde ligga varmt och skönt i sin korg och lyssna på vindarna utanför. Denna dag märktes det att tilläggsisoleringen och nya fönster gjorde sitt på boningshuset... det hördes lite grann att det blåste ute men det kändes inget inne... skönt att slippa ett dragigt hus!!!

Min förkylning har nästan släppt helt och nästa vecka väntar jobb efter två veckors sjukskrivning... skönt att komma tillbaka till de vanliga rutinerna igen.

Med hästarna är det bara bra... stona blir rundare och rundare. Jag har redan börjat grunna på vilka som skall betäckas om igen eller inte. Ja, sektion C stona skall betäckas om igen om allt bara går bra med fölningen... sen tror jag att Lovvan skall betäckas igen oxå. Bodil skall jag inte betäcka om igen nästa år.

Några föreningar har redan varit snabba och lägga ut nästa års utställningar... såg att några passade både tidsmässigt och med intressant domare. Vi får väl se vad vi hittar på... jag vill ju gärna visa Brenins avkommor och se vad de kan få. Jag skall i alla fall se till att få de fölmönstrade så man får en måttstock på sin avel.

Brenin som föl... tänk om man får sådana här godingar...

Ha det gott alla goa vänner och dagboksläsare...