Nyheter

Föl nr 2...

2017-05-20

Nu äntligen har Pandora fölat!

Hon har de två senaste åren fölat tre veckor tidigare än beräknat så vi hade ställt in oss på att hon skulle göra så även denna gången... men inte då! Hon höll sig till två dagar innan beräknat och fölade dessutom i hagen... och inga vaxproppar! Så denna gången gjorde hon inte som hon brukade.

Jag hade precis tittat färdigt på hockeyn på tv:n när jag slängde ett öga ut mot hagen och såg att hon låg ner och att de andra hästarna stod som en ring runt henne. Ut fort som bara den och såg att det stod en liten skäck ijämte ettåringarna, Pandora låg fortfarande ner.

Allt hade gått bra och fölungen såg pigg ut, Pandora ställde sig upp och börja slicka på fölungen och eferbörden släppte snabbt därefter. Vi tog in hästarna så hon skulle få lugn och ro i sin box det var hiskligt varmt och kvavt ute, flugorna var som ett moln runt dem. Väl inne dröjde det inte länge innan han hittat mjölkbaren och hade bajsat och kissat. Skönt när det går så enkelt, men Pandora är en underbar mamma även om hon är ganska så övervakande så här i början och vill inte att man skall klappa för mycket på honom.

Han ser ut att bli grovbent och var hela 59 cm hög som nyfödd, det tar sig... Pandoras första fölunge hos oss, Jackpot var 52 cm som nyfödd och Kassandra var 56 cm när hon föddes.

Lovely var alldeles salig när hon såg kompisen i hagen dagen efter och hade svårt att förstå varför hans mamma var så arg när hon ville leka med honom. Det tar väl någon vecka sen tror jag de kommer få väldans roligt ihop. Lovvan mår toppen och har kommit upp i sin normala vikt igen, vi har ju matat på henne extra ett tag nu för att hon skall ha ordentligt med mjölk till Lovely och det har gått bra. Vi köpte hem mjölkersättning i fall att det inte skulle räcka men det har gått bra och hon återhämtade sig snabbt efter hon varit sjuk.

Lovely älskar att dra i nackhåren

Gullungen Lancaster

Det börjar bli dags för betestider och det var tänkt att släppa dem i helgen men det har inte kommit upp riktigt så mycket gräs som det brukar har gjort denna tiden, och sen har jag åkt på en envis infektion med en fruktansvärd hosta och legat i feber, men nu äntligen efter fem veckor har jag fått antibotika så nu hoppas jag att jag piggar på mig igen! Så vi får ta tag i sommarhagarna i slutet på nästa vecka istället... de sover redan ute nattetid med stödfodring... ja inte de med fölen... de vill jag ha inne nattetid än så länge.

Ha det gott alla goa vänner och lycka till ni andra som väntar på föl!