Nyheter

Nossebro och föl...

2015-08-09

Igår var vi på utställning i Nossebro, jag tycker om att åka dit det är alltid bra ordning på deras utställningar och trevlig stämning. Med oss hade vi Jason och hans mamma... fast lilla mamman visade vi inte då jag tyckte att hon tappat lite i hull över ryggen... men tittar man på hennes son så är det inte svårt att förstå vem som fått hullet!

Jason i Nossebro

Vi var där i god tid, Jason klass skulle gå på förmiddagen och han skulle vara själv i sin klass... lite tråkigt det hade varit roligt att få lite konkurrens och att se hur andras hingstföl såg ut. Vi tog ut dem en bra stund innan så att han skulle få vänja sig vid miljön och att lilla mamman skulle få beta, hon är väldigt glad i mat! Jag tror han charmade de flesta för han var väldigt social och pratglad... det hördes att han var där! Han har sådan där utstrålning så man blir glad bara av att bara se honom.

När vi har tränat honom hemma har han varit supersnäll och inte busat en enda gång... men igår så roade han sig friskt när vi skulle visa honom. Först skulle vi ställa upp och det gick bra så länge han får greja i mitt hår, då kan han stå stilla riktigt länge... så man får väl offra den lilla frisyren man hade.

Sen så visade vi honom i skritt och det gick också bra...

Sen kom vi till traven... det var tur att det var Annika som var domare för henne kunde jag med att säga till att hon fick vänta lite så han fick bocka av sig först... för jag vet att han har en riktigt bra trav om han väl vill visa fram den. 

Jason bockandes i full fart

Jason bjöd på många gymnastiska övningar till publiken stora jubel... när jag redigera korten så är det ett leende på nästan alla i publiken... så det var ju roligt att vi kunde bjuda på oss själva och glädja så många;)... till slut fick vi till den där traven som jag vet att han har i sig.

När vi skulle få kritiken så var både han och jag ganska så trötta... men jag tycker han var duktig ändå trots sina bockningar... en riktig liten charmprins.

Hans kritik löd: Maskulin av god rastyp 8, Vackert huvud, kort grov hals, välliggande bog, gott djup, ngt låg rygg, brett välmusklat kors 7, ngt instabil has, harmoniskt benad för övrigt 7, skritt-vägvinnande 8, trav- lätt med bra bakbensaktion 8. Poängen blev 38 poäng och ett silver. Bland stofölen så såg jag redan innan att Herr Larssons stoföl skulle vinna sin klass och det gjorde hon också med guld hon var något alldeles extra, så vältypad och knallfin. Så vi hade inget i championföl ringen att göra så vi packade ihop och åkte hem med en liten trött Jason... mycket nöjd med sig själv. Larsson stoföl blev senare på dagen RES-BIS på 43 poäng så stort grattis till ägare och uppfödare.

I onsdags så hade Bodil fölat helt själv mitt på dagen när jag var på arbetet, en  vecka före utsatt tid. Jag höll på att köra i diket när jag svängde upp på vår väg och såg att det gick något litet svart vid Bodils sida. Allt hade gått bra och han var pigg och hade redan lärt sig att dia och hade bajsat såg jag... efterbörden var släppt och Bodil var SÅ STOLT så hon höll på att spricka när hon visade upp sin son. Han skall heta Jösta... gubben har tjatat på att någon av dem skulle få heta det så nu gav jag med mig. 

Jösta är en riktig liten goding, grovbent och social från början, han mättes till 62 cm hög som nyfödd, samma höjd som sin mamma när hon föddes.

Så nu är fölningarna klara för i år, det blev 5 hingstföl, 2 svarta och 3 fuxar. Så nu blir det till att visa hingstar istället... de ser bra ut allihopa så det blir inte lätt att välja. Vi får se vad för råd jag får på fölmönstringen... jag har ju någon som redan är favorit hos mig!

Betäckningarna är också klara sedan ett tag tillbaka och rapporterna är redan inskickade och står med i Blå Basen. Vi betäckte om alla utan Bodil då med Legend igen eftersom det blev SÅ fina fölungar med den kombinationen... bland annat raka fina ben. Geishas nya ägare betäckte med Legend igen... så nu hoppas vi på en liten skäck nästa år!

Vi har fått hem ett stort lass med spånbalar, 270 stycken så nu klarar vi oss ett långt tag framöver. I veckan som kommer så skall vi få hem ett lass med storhöbalar så nu hösten kan du komma.

Ha det gott alla goa vänner och stort grattis till er alla som ställde ut i Nossebro igår!