Nyheter

Finbesök...

2019-06-17

I fredags kväll fick vi finbesök, det var Legends uppfödare Anna som kom på besök. Alltid lika roligt när Anna kommer en helg och vi kan bolla ideér med varandra, få/ge råd och tips och praktiska saker som blir gjorda. Anna är bl.a. en mästare på att klippa fina käklinjer på hästarna så hon fick göra grovjobbet på några, så skall jag försöka hålla efter så de inte får getskägg igen innan utställningarna. Sen så hjälpte hon mig att chippa/id- kolla fölen så jag kan skicka in för pass. Skönt att få det  gjort och det går så smidigt, fölen märkte knappt av när Anna "sköt in chippen". En annan är ju lite blödig och tycker synd om fölen men när man ser att de knappt reagerar så får man ju bita ihop och inte visa sig för svag. :)

Vi passade på att fotografera några av Legends avkommor när vi ändå var igång, och några av dem ställde upp sig riktigt bra medans någon busade desto mera.

Helsyskonen Jason 4 år & Katrina 3 år u: Vithatts Palencia

 

Helsyskonen Kind of Love 3 år & Nancy u: Vithatts First Love

 

Helsyskonen Lovely 2 år & Napoleon u: Dalsgårds Love Song

 

Jason har betäckt Lovvan och Fia och nu håller vi tummarna för att de tagit sig, han kommer att få två ston till att betäcka. Ett gäststo och ett sto som jag lånat in till stuteriet för att få ta ett föl på. Mer om det när hon kommit hem! Egentligen skulle jag ju köpt ett sto till Jason men när jag fick se det här stoet, (som inte var till salu) men som kunde tänkas att lånas ut så var valet inte svårt. Ett riktigt, riktigt bra sto... precis den typen som jag tycker så mycket om, och som jag tror kommer passa Jason perfekt. Kassandra är betäckt med Snobbe och vi hoppas på att vi kan hämta hem henne nästa helg så jag kan börja träna henne lite inför utställningen. Hon hade lite väl mycket trivselvikt när hon åkte och jag tror att hon tyvärr har kvar magen fast hon gått hos hingsten och lekt hagpolis i några veckor.

Legend är klar med Palencia och han är lite besviken på att han bara fick ett sto i år, speciellt när han ser att Jason går med flera. Men han får tyvärr hålla till godo med bara Palencia i år då jag inte har fler ston till honom. Jag vill ju gärna se vad Jason lämnar, lite spännande med egenuppfödd hingst... speciellt när han är barnbarn till det stoet som vi började vår avelsverksamhet med, Äppelbo Pickolina. Henne köpte vi som tvååring, ovisad. Året efter visade vi henne och fick diplom, vi visade henne även på utställning det året och fick 41 poäng... sen var det kört.... fast i shetlandsvärlden och dessa underbara individer. Man blir lite sentimental när man tänker efter hur allt startade.

Så nästa vecka blir det väl till att ta tag i att börja motionera de som skall visas och som har för mycket trivselvikt. Jag är fortfarande inte helt återställd efter bukoperationen så jag får ta det lite lugnt och ta lite i taget... inga tunga lyft av saker eller bära för mycket på en gång, då får jag ont. Men gå lite rakt fram borde jag kunna fixa... hoppas jag!

Avslutar med en bild på buskillen nr 1, Napoleon.