Nyheter

RS nummer och en till valack...

2018-11-25

Vinterväder... frost i gräset och sju minusgrader ute. Solen skiner så hästarna står mätta och nöjda och solar sig. "Småkillarna" står och spanar på stona och någon väntar nog på att det skall bli sommar så han får börja arbeta igen!

Jason har fått sitt RS-nummer och det blev RS 788, lätt att komma ihåg hoppas jag. Då är nästan allt klart inför nästa år, skall bara beställa betäckningsblock längre fram i vår, sen är allt klart inför betäckningssäsongen. Han har redan fått en bokning, ett sto som har bott hos oss för några år sedan. Det kommer nog bli en bra kombination! Han skall även betäcka våra skäckston nästa sommar, och så hoppas jag på att kunna låna in ett sto till åt Jason. Legend får nöja sig med Palencia, han får stå tillbaka lite nu för sin sons skull!

Jösta blev kastrerad förra veckan och allt gick toppen, vilken lättnad. Han svullnade nästan inget alls och det får han nog tacka sina kompisar för som leker så bra med honom i hagen. De går i hagen vid huset och det är så rofyllt att se dem leka om dagarna, flera av dem har ju hängt ihop sedan de var föl och det märks att de är ett tajt gäng!

Madison fick sin andra combispruta och hon tog det med ro... reagerade inte alls! Hon är ju inte riktigt som alla andra... hon kommer varken bli en utställningsponny eller avelssto... hon får väl bli stallmaskot som Jösta. Hon är i alla fall väldens underbaraste och supersnäll, men smart det är hon inte!

Nu går funderingarna på hur vi skall lägga upp nästa år, vilka utställningar vi  skall åka på, vilka hästar som skall matchas fram. Vi har ju 3 treåringar, två ston och en hingst som skall visas på premiering. Vi får hålla tummarna för att Katrina inte växt/växer över maxgränsen... men hon ser väldigt stor ut redan nu tycker jag. Jason skall ju visas igen för avelsnämnden så det bli väl till att motionera honom hela sommaren så han håller sig i normal vikt.

Så nästa år om allt går bra så kommer vi betäcka fyra ston, Kassandra skall få åka till en utomstående hingst... en som fick 45 poäng på generalmönstringen. Jag hade tänkt honom till henne redan innan men det gör ju inget att han fick bra poäng igen.

Det har inte varit någon efterfrågan på Jackpot så han och Jösta skall få arbeta som gräsklippare nästa sommar och ta de ställen som vi inte har hagar på. Typ i trädgården, gårdsplan och där man inte vill ha ston med busiga och kreativa fölungar.