Nyheter

Ridtur...

2013-01-27

Nu har det varit rejält kallt ett tag och det känns som om jag inte gjort annat än att burit ut varmt vatten till hästarna i hagen så de har tillgång till vatten även under dagen. Men igår var det bara - 6 grader och betydligt behagligare att fixa med hästarna.

Igår provade jag på att rida på Rhamant... hon har ju varit mammaledig och jag har ju aldrig ridit på henne sedan jag fick hem henne förra våren. Jag trodde att hon skulle reagera något på att jag tog ur henne ur hagen bort från hennes Gibson... men inte då... hon stod så snällt i stallet medans jag fixade med henne. Det är ganska så många år sedan jag red sist så det var lite nervöst att sitta upp. Men vilken pärla hon är... lugn och väluppfostrad... inte riden på närmare ett år och inte en tendens till att busa eller stöka runt.

Rhamant och jag

Jag kan tala om att det var med ett leende som jag red runt en stund i paddocken. Jag har ju spekulanter på henne som vill kunna provrida henne lite... därför tänkte jag testa hur hon är att rida innan de kommer nästa helg. Jag kan tala om att hon är värd varenda krona denna lilla ponny... vill jag verkligen sälja henne? Jag skall nog rida en sväng idag med :)

Rhamant och jag i paddocken

Jag håller på att avvänja Gibban och Gotte och de står nu i egna boxar nattetid... det har fungerat jättebra... Rhamant visade på att hon hade tröttnat på Gibban i sin box så då passade jag på att påbörja avvänjningen lite tidigare än beräknat. Jag brukar låta de gå kvar lite längre med sina mammor i vanliga fall... om nu inte mammorna visar på att de har tröttnat på dem vill säga. 

Ha det gott alla dagboksläsare och goa vänner...