Nyheter

Skinktjuv...

2011-12-25

Vilken julafton...

Jag och vovven var uppe tidigt och fodrade... "gjorde stallet" så det skulle vara färdigt innan släkten skulle dyka upp vid middagstid.

Jag var färdig runt 9-tiden... men var är vovven?? Skall tilläggas att hon ALDRIG går från gården och absolut INTE ifrån mig utan hon brukar ligga utanför stalldörren eller i trädgården medans jag fixar i stallet. Hon fyller ju snart 11 år så hon både ser och hör sämre än vad hon har gjort... så efter ha letat själv en stund fick jag ut både sonen och gubben till att hjälpa till att leta efter vovven. Jag var livrädd för att hitta henne "insomnad". En stund senare gick vi över till grannen och hörde med dem om de sett till henne... det hade de inte. Men deras julskinka på 3,5 kg som de ställt ut på kylning över natten var oxå borta!!!

Snabbt kunde man ju räkna ut vad som hänt... lukten var det tydligen inget fel på hos vovven. Efter en stund kom vovven tillbaka jättelycklig och skitig... från hästarnas sommarhage... hon som aldrig vill gå in i hästarnas hage annars p.g.a. eltråden. Dottern i huset hann vakna medans vi andra var ute på hundjakt och började fundera på vart alla var... det var ju julafton och ingen var hemma!!!

Sen visade det sig att en del av skinkan hade vovven grävt ner i vår trädgård... så den grävde jag upp och gav till stallkissarna... de blev så lyckliga... de med.

Som tur var hade min gubbe köpt 2 julskinkor så vi var över med den ena till grannen så att de inte skulle bli utan julskinka på julbordet. Grannen skattade så han knappt kunde hålla sig upprätt när han förstod vart deras julskinka tagit vägen... tur att han hade käpp att stötta sig mot. Japp... vovven sov gott hela dagen... om än lite småtörstig! Dessa djur!!

Med hästarna är allt bra... de dräktiga blir tjockare och tjockare. Snön har regnat bort och det är lerigt och tråkigt mörkt igen. Nu längtar jag till våren, fölningar och utställningar och andra skojiga aktiviteter.

 

Ha en skön julhelg alla goa vänner och dagboksläsare!