Nyheter

Utställning och småpyssel...

2019-10-12

Förra söndagen var vi på Skaraborgs Ponnyavelsförenings utställning i Nossebro. Vi brukar delta på deras utställningar om vi har möjlighet, jag tycker det är roligt att få se lite andra raser och man brukar alltid träffa andra trevliga uppfödare att byta erfarenheter med. Med oss denna gången hade vi tvåårsstoet Lovely och treårsstoet Katrina, det var bara två till shetlandsponnier anmälda så vi var inte direkt många som representerade shetlandsponnyn. Först ut av mina var Lovely, hon skötte sig bra och fick 88788- 39 poäng och silver, hon är lite gracil i sina ben och inte lika grovbent som mina andra ungston.

Lovely, foto: Pernilla Hägg

Sen var det dags för Katrina, hon gjorde som vanligt en godkänd uppvisning och belönades med guld och 99897 -  42 poäng. Det var bara Katrina av shetlandsponnierna som fick guld så hon blev även Bäst i rasen.

Katrina, foto: Pernilla Hägg

Sen blev det någon timmes väntan innan det var dags för uttagning av BIS och reserv BIS. Det var lite spännande när de åkte ut en efter en och till sist var vi bara tre kvar, Katrina, en welshhingst och ett New Foreststo. Vi fick tyvärr se oss slagna denna gången och blev trea, alla tre hade vi fått 42 poäng för dagen, domare var Morgan Johnsson.

Inför denna utställningen så testade vi att fixa iordning dem med torrschampo. Det gick faktiskt bra, jag har testat det en gång för många år sedan men tyckte då att det inte blev så bra resultat när de har lite längre päls på hösten. Men jag kan varmt rekommendera Miracle Groom som finns på Granngården om man inte vill bada sina hästar. Vi skall ju iväg om någon vecka igen med tjejerna så då blir det till att använda det igen.

Hästarna står inne på nätterna sedan några veckor tillbaka, det känns bra och riktigt mysigt att få stå inne och greja med dem om kvällarna. Veterinären har varit här för någon vecka sedan och vaccinerat fölen mot stelkramp/hästinfluensa och Daisy har fått påfyllnad av stelkramp... nu är det snart dags för spruta nummer två. Nästa vecka kommer hovslagaren igen också skall fölen eventuellt fölmönstras av Morgan. Det rullar på och det finns alltid saker som skall göras. Konny är nästan färdigläkt efter kastrationen och vi hoppas att vi kommer att finna ett bra hem till honom. Vi kommer även att sälja hingstfölet, Napoleon... han är stor och kommer troligsvis växa över maxhöjden då han redan nu nästan är lika hög som sin mamma. Så är det någon som vill vara med från början så har vi en "liten" social kille som gärna vill ha ett nytt hem när han är avvand.