Nyheter

Äntligen föl...

2014-05-24

Så äntligen fölade Bodil, 10 dagar gick hon över denna gången efter sista betäckningsdagen... förra året var det bara 4 dagar hon gick över. Jag var helt inställd på ett hingstföl eftersom det oftast brukar bli det när de går över... men så fel jag hade! Ut kom världens sötaste stoföl... så underbart vacker!

Bodil började redan på eftermiddagen den 18:e att visa att något var på gång, framförallt så började hennes hagkompis, Palencia tala om för mig att de minsann ville gå in tidigare ikväll och stod och gnäggade så fort hon fick syn på mig... så vid halv sex tiden fick de komma in. Jag var ute igen vid sjutiden på kvällen och då hade Bodil precis fölat och fölungen var redan på benen och gick runt... duktiga Bodil... efterbörden släppte snabbt och fölis bajsade. Hon hade lite svårt att komma på var mjölkbaren var... Bodil har ju inte så stora tuttar, men till slut efter lite jobb från min sida så hittade hon den... vilket ljuvligt ljud... smaskande och kluckande. Så skönt att allt gick bra och lilla mamman är SÅ stolt över sin lilla fina dotter.

Vi har döpt henne till Vithatts Ingeborg... det var ju på bokstaven I i år. Men hon skall gå under arbetsnamnet, "Bojjan". Vilken glädje att få ett riktigt drömföl... både sto och skäck. Fia blir nog glad att få en likafärgad i hagen så hon slipper vara själv som rödskäck bland de svartskäckiga och enfärgade.

Över högt gräs tycker Ingeborg att man skall hoppa...

Palencia brunstar nu så henne handbetäcker vi med Sören, hon är ju lite större än honom så vi ställer henne lite lägre så han skall nå upp och slippa stå på tå! Sen skall de få gå ihop tills det är dags för Bodil att betäckas, Pandora tänkte jag betäcka sist av dem under förutsättning att de andra tar sig på en gång vill säga.

Nästa helg åker vi ner och hämtar Legend, har han tur så får han börja arbeta på en gång när han kommer hem.

Ha det gott alla goa vänner och dagboksläsare!