Nyheter

Utställning i Mullsjö och en valack...

2016-09-25

Nu var det ett bra tag sedan jag skrev igen... men det händer inte så mycket här förutom allt vardagligt arbete med hästarna. Det har ju varit ett underbart höstväder så småkillarna går fortfarande ute på nätterna, de har ju en kalasbra hage med mycket skog att ta skydd i om det skulle behövas. Stona med föl står inne på nätterna... lite hönsig är jag!

Lovvan och Legend har faktiskt stått inne på nätterna större delen av sommaren då Lovvan är så tjock så hon behöver gå med en betesreducerare och jag vill inte att hon skall gå med den på dygnet runt så då har de fått komma in så hon får vara grimmlös nattetid. Legend har fått vara "sällskapstant" till henne så han har fått sova inne han med. Lovvan är dräktig med Legend så nu håller vi tummarna på att hon klarar dräktigheten hela vägen fram och får en levande fölunge nästa sommar.

I torsdags var veterinären ute och vaccinerade småkillarna och fölen... jag hade sådan tur att jag fick fölens pass samma dag så jag kunde ta med dem också. Jöran kastrerades och är numera valack och det har gått jättebra... pigg och glad... inga komplikationer än så länge... det ser faktiskt riktigt fint ut "där under". Tanken är att hitta ett nytt hem till honom när han har läkt ihop... vi får väl se hur det går med det! Tanken var att kastrera Jason också men hans ena kula var inte riktigt nere än så han får vänta ett tag till.

Jöran

Igår var vi på utställning i Mullsjö, det var Shetland Väst som anordnade den. Vi har aldrig varit där tidigare men det var en trevlig plats och en bra tillställning så dit åker vi gärna igen. Vi hade bara anmält Kassandra så vi var inte kvar så länge då hon gick redan i andra klassen. Hon var himla lätt att ha med sig... nyfiken och framåt... lilla mamman gjorde sitt bästa för att hänga med. Pandora som har farit fram som ett ånglok till gubbens förtvivlan när vi tränat hemma, skötte sig exemplariskt på bortaplan. Kassandra gick fyra i sin klass av fem och fick 39 poäng fördelat på 88788. De två första fick 40 poäng och trean 39 poäng, femman fick 38 poäng så det var hög standard på klassen. Jag är supernöjd med Kassandra och det var skönt att få avsluta utställningssäsongen så här med en positiv och glad fölunge.

007 (James Bond)... med licens för att döda... i söthet!

På torsdag har vi fölmönstring på gården så då skall mina tre fölungar visas för Morgan Johnsson... skall bli spännade att se vad han tycker. Utifrån kommer det en Legend avkomma som också skall visas. Sen blir det unghingstarnas tur att bli tränade... tänkte jag skulle börja tömköra dem i höst så att de blir lite vana vid det.

Ha det gott alla goa vänner...