Nyheter

Föl nummer 2

2015-05-08

Igår kväll kom föl nummer två, Geisha var egentligen inte beräknad förrens på lördag men han var tydligen färdig några dagar tidigare. Jag så att hon hade vaxproppar när jag tog in dem på kvällen och en timme senare när jag tittade till henne så hade hon redan fölat.

Det blev en stor svart hingstunge... ser mer ut som en älg med samma färgsättning. Geisha var knappt ens svettig så hon hade haft en smidig förlossning, fölet var redan uppe och hade full rodeo i boxen. Det gick inte länge innan han hade hittat mjölkbaren. Han skall heta Jöran efter min bror Göran som fyllde år igår... lite konstigt är det att ropa på Jöran.

Geisha med min mamma och älgen Jöran

Liten reflektion efter de båda fölningarna med vår nya hingst är att de verkar bli klara lite tidigare än vanligt, lätta smidiga fölningar stona har knappt ens varit svettiga, pigga glada fölungar som snabbt hittar mjölkbaren. De är inte så breda över bogen som de avkommor var från vår första hingst... där fick vi hjälpa till och dra nästan vid varenda fölning. DE ser riktigt trevliga ut och är mycket sociala och självständiga. Nu väntar vi på Lovvan i slutet på maj... eller kanske i mittten på maj om hon skall följa sin förra kurva.

Ha det gott alla goa vänner och dagboksläsare...