Nyheter

Tredje fölet... lille Gottfrid...

2012-05-21

Så äntligen kom han... lille Gottfrid!

Jag såg på Bodil redan igår kväll att det var något på gång... första vändan vid ca 20.30 kändes hon varmare än vanligt. Timmen efter var hon svettig och senare när jag kom ut vid 22.30 tiden så låg hon ner och vattnet gick precis. Hon krysta och krysta... skitnervöst... sen till slut såg jag två små framhovar och en liten mule... han låg rätt i alla fall. Vi fick hjälpa henne lite att få ut lille Gottfrid då det inte hände så mycket när hon krysta. Nu mår lille Gottfrid och hans stolta mamma bra... de står inne och vilar upp sig lite innan de skall få komma ut en stund.

Skönt att allt gick bra, han är nog den minsta fölungen vi fött upp... mätte han till 58 cm. Så liten och supersöt... mycket päls har han och man som redan ligger fint på sidan av halsen. Verkligen skillnad på raser, shetland och sektion C... med tanke på pälsmängden!

Igår släpptes Fia och Rhamant på bete i sommarhagen... Lovvan var inte helt nöjd med att inte hon fick gå med... så hon var desto saligare i morse när hon såg till vilken hage hon skulle få gå till idag. Äntligen bete och äntligen har hon fått tillbaka sin lilla dotter igen... hoppas hon bara säger ifrån så inte Fia börjar dia igen. Jag passade på att ta kort på Fia innan betessläppet... jag är så himla glad i henne... tycker hon ser jättefin ut!

Vithatts First Love... alias Fia

En högdräktig Rhamant innan betessläppet...

Nu dröjer det en minst en månad innan Rhamant skall föla så nu skall jag sova gott igen om nätterna tills det är dax igen för nästa fölvak.

 

Ha det gott alla goa vänner och dagboksläsare... nu skall jag gå ut och pussa på "Gotte".