Nyheter

Generalmönstring med Legend...

 

2017-09-10

Förra söndagen var vi på Generalmönstring i Kristinehamn med Legend. Jag går fortfarande med ett leende och kan knappt fatta att vår fina hingst gick tvåa med 43 poäng, samma poäng som ettan i vår klass där alla var 9-åriga godkända hingstar.

Jag har tyckt hela sommaren att Legend har varit knallfin, lagom i hull, musklerna på de rätta ställerna och i år har han inte gått med ston som haft föl vid sidan så hans man och svans har fått vara i fred. Hans fruar brukar lasta av sin fölungar på honom så han får agera lekfarbror till dem och han låter dem hänga och klänga på honom... snäll hingst!

Vi hade tre timmars resväg upp och Legend stod som ett litet ljus hela vägen. Väl där så skulle han först ID/chippkollas och sedan var det dags för veterinärskontroll. Han fick mycket beröm från veterinären för sitt goda uppförande... han frågade om jag tränat han mycket... men jag svarade att han är sådan... genomsnäll!

Sen blev det en lång väntan tills det var dags för visning... jag tyckte själv när jag såg de andra deltagarna att Legend kunde nog stå sig ganska så bra i gruppen och det var flera uppfödare som kom fram och tyckte att han var riktigt fin.

Men inte i min vildaste fantasi kunde jag tro att han skulle gå så bra som att bli tvåa... när de läste upp kritiken kunde jag bara ta in, vackert huvud och att Morgan sa att Legend hade de bästa benen han sett på dessa två dagarna som det varit premiering. När han sedan läste upp poängraden som var 99988- 43 poäng så höll jag på att svimma och tårarna kom... min fina hingst hade höjt sig tre poäng sedan förra mönstringen.

Tack Anna för att jag fick köpa en underbart vacker hingst av dig! Anledningen till att vi köpte honom för tre år sedan var förutom hans välmeriterade stam, hans supertemperament och hans bra ben... och äntligen fick han belöning för sina grova ben. Nu kan jag leva på detta resultatet i fem år innan han skall mönstras igen!

Det känns bra att avsluta säsongen med detta.. vår avelshingst fick 43 poäng och hans  döttrar, Kassandra fick 41 poäng och Katrina 40 poäng på premieringen i år.

Legend 99988 - 43 p.
Kassandra 98888- 41 p. Katrina 88888 -40 p.

 

Nu är det bara fölmönstring kvar på hemmaplan och det skall bli spännande och se hur de står sig i jämförelse med sina syskon. Sen är det vintervila som gäller och bara massa mys och pyssel med dem i stallet... ganska skönt det med!

Ha det gott och Stort Grattis till er andra som visade hingst förra helgen!