Nyheter

Storbalar och slowfoddnät...

2013-01-06

Snön har nästan smält bort överallt, bara lite i dikerna kvar till Alice förtjusning som tycker om att rulla sig i snön. I helgen har det varit ett islager på backen så det var en prövning att gå ut och gå med Alice som det är bra fart på i vanliga fall.

Alice

Tidigare i veckan fick vi hem mer storbalar med hö... hela 25 stycken så nu hoppas jag att vi klarar oss ett tag till. Jag har även investerat i några slowfoodnät till några av hästarna... jag har nämligen börjat tröttna på att framförallt shetlänningarna trampar ner och bajsar i sitt hö i boxarna nattetid. Så nu är jag så nöjd så... för nu har hästarna till och med hö kvar i näten som de nöjt står och tuggar på när jag kommer ut på morgonen. Jag skall nog investera i mer nät till welsharna oxå... inte för att de slarvar med sitt hö, de äter likt en damsugare... Rhamant har sin i turboläge. Men för att även deras hö skall vara lite längre... fast fram till morgonen är jag tveksam till att det räcker.

Hovslagaren var ute i torsdags och fixade fötterna på dem. Gottfrid fick jag skämmas för... för han bet hovslagaren två gånger... han är så lik sin mamma i den åldern. Hovslagaren råkade säga till Bodil för länge sedan att han tyckte att hon var för tjock... efter det var hon ett monster att verka så nästa gång han kom så viskade jag till honom att inte nämna hennes magomfång och då gick det jättebra. Gången efter skojade han med henne igen och då blev hon ett monster att verka. Magomfånget är tydligen ett känsligt ämne för Bodil... och tydligen även för Gottfrid! Dessa roliga hästar!

Ha det gott alla goa vänner och dagboksläsare...