Nyheter

Första fölet...

2015-05-03

Nu var det en hel evighet sedan jag skrev sist, men dels så händer det inte så mycket och sen har jag haft fullt upp här hemma med diverse projekt.

Men i onsdags morse, 29 april så kom första fölungen helt utan förvarning. Det var Fia (First Love) som var först ut, egentligen så var hon beräknad till den 6 maj men fölis var tydligen färdig tidigare. Jag hade tittat till henne vid 22-tiden kvällen innan och kom ut strax efter kl. 5 morgonen efter och då var allt klart. Fölungen stod upp och letade efter mjölkbaren och Fia hade redan släppt efterbörden. Fölis var fortfarande våt så han var nog nyss född när jag kom ut. Fia hade ju inte fyllt  på så mycket i sina tuttar men han lyckades få kläm på diandet ganska så snabbt och strax därefter som bajsade han så då kunde jag luta mig tillbaka och njuta av att allt gått helt enligt regelboken... så skönt! Fia är en helt underbar mamma och tar väl hand om sin son... och en fux blev det med.

Jag har inte bestämt mig riktigt för vilket namn fölis skall ha men det lutar åt Jessy Love... fölen skall ju heta på bokstaven J i år och Fia och Lovvans avkommor skall ju ha Love i slutet så det är inte alla namn som passar.

Nästa gång är det Geisha som skall föla om ca 1 vecka... skall bli spännande och se vad det blir... vi hoppas givetsvis på ett sto eftersom vi skall lämna tillbaka henne sedan till sin ägare. Hon kommer då att vara till salu om någon letar efter ett toppentrevligt sto att avla på.

Vi har hållt på att byta ut allt trästaket runt hagarna, den ena hagen är klar... staketet är även målat... så skönt det tar sådan tid att få allt klart. I helgen började vi på den andra hagen och gjorde om även paddocken till beteshage då vi blivit av med en av våra fina sommarhagar som vi haft tillgång till i många år. Så det har varit mycket slit och släp... kroppen är ingen ungdom längre och tycker inte alls om att arbeta från morgon till kväll bara för att huvudet vill det... men lagom arbete finns inte när man har hästar och gård!

Så nu hoppas vi på en fin sommar med mycket fölmys så man får ladda batterierna inför kommande vinter. Men känner jag mig själv rätt så har jag massor med projekt som jag vill göra här hemma... bara man har tid mellan alla fölmys.

Vem hinner med så mycket annat med en sådan goding i hagen!

 

Ha det gott alla goa vänner och dagboksläsare...