Nyheter

Sommarpyssel...

2021-06-26

Nu är det varmt och gott ute, hästarna trivs att gå på bete. Jag är ju lite hönsig så de får fortfarande lite hö på kvällen om det är slut i hölådorna för att hålla magarna i trim. Jag tycker också att de inte går lika hårt åt på betet om de får lite hö också, man vet ju aldrig om det blir en ökenvarm sommar eller om den blir lagom med lite regn då och då. Vi köpte ju hem lite fjolårshö så vi ska klara oss i sommar i fall den blir extrem varm.

Både Fia och Daisy är färdigbetäckta, de har inte brunstat om. Lovvan är precis betäckt så om några veckor vet vi om hon också är klar. Kassandra som är hos Snobbe tillsammans med Palencia är betäckt och bör gå ur brunst i helgen och Palencia skall komma i brunst i början på nästa vecka så snart skall de vara klara också.

Legend som bara går med Daisy i år är så otroligt snygg, han är så lätt att hålla i bra skick. Han får gärna bli lite smårund på vintern för det springer han av sig första veckan på betet... sen håller han sig i utställningsskick hela sommaren. Lite synd att han inte får gå med mer ston men jag vill gärna betäcka med Jason också... sen kanske man är lite dum som behåller ston som man inte kan betäcka med sina egna hingstar. Vi har ju slutat att annonsera ut våra hingstar för att försöka få ston utifrån... de som är intresserade av deras stammar hittar oss ändå, tänker jag.

Jag har anmält ungstona till några utställningar och till premieringen längre fram i sommar. Jag tycker det är viktigt att visa dem på premiering och förhoppningsvis så är de vana när de sedan skall premieras som treåringar och det är då som det gäller! Vi skall lastträna främst Ottilia som uppförde sig riktigt muppigt sist vi skulle ut... så muppigt att vi inte ens fick på en endaste hov på lämmen och fick bli hemma... och jag skadade ryggen när hon stegrade sig och kastade sig på mig så jag flög in i cementväggen. Det kunde gått mycket värre så man får väl vara tacksam att det bara blev tre veckor med ryggsmärtor.

Ottilia - den värsta hooliganen

Jag har fått för mig att jag skall måla om stallet på semestern... men jag har inte bestämt mig om jag skall behålla det i rött eller om jag skall prova någon annan färg. Sen får jag fortsätta att måla trästaketen runt hagarna då jag bara hann en hage förra sommaren... så jag har nog att göra på semestern. Men jag tycker ju om att ha flera projekt på gång och blir lätt lite rastlös om jag får för mycket fritid... jag tycker ju varken om att bada eller sola... men jag är väldigt glad i att fika... om det går snabbt!

Jösta som vi har lånat ut har det så bra i sitt nya hem... han trivs så bra att vi har lånat ut honom under lååååång tid, fyra år. Han bor ju bara en kvart bort så vi kan lätt åka och pussa på honom om saknaden blir för stor.