Nyheter

Fosterrörelser och höjning...

2019-02-09

Den snön som kom är redan på väg bort och det regnar och är plusgrader. Det har varit blött flera veckor känns det som... har det inte snöat så har det regnat och hästarna har varit blöta på kvällen när man velat borsta igenom dem ordentligt. De båda dräktiga och Palencia har redan satt igång att fälla för fullt och får nu extra B-vitaminer som tillskott. Jag har sett fosterrrörelser hos både Lovvan och Fia och hoppas att det kommer gå bra fram till fölningen och att vi får två friska fölungar längre fram i vår. I Fias mage verkar det bo en riktig liten "sparkare" för ibland ser man att Fia hoppar högt när den lever rövan i magen... Lovvans unge är betydligt lugnare. Skall bli spännande att se vad som poppar fram!

Palencia är höjd till avelsklass A, jag skickade in ansökan i slutet på förra året och nu är det uppdaterat i webstamboken. Tyvärr tror jag att hennes treårs dotter har vuxit över 105 cm... så jag kommer nog inte kunna ansöka om elit än på ett tag. Men Anna skall få mäta henne för säkerhets skull när hon kommer upp senare i vår.

Palencia

Jag har även tingat en fru till Jason som kommer att flytta hem till oss senare i vår... jag väntar ju på en operationstid så jag tänkte få det överstökat först. Jag tyckte det inte var mer än rätt att han får en egen fru nu när han är godkänd. Det blev ett diplomsto, en fux med strimbläs och den där mindre grövre typen som jag tycker så mycket om. Skall bli spännande att se vad det kan bli av den kombinationen!

Det har flyttat in en "vildkatt" i stallet som vi döpt till Nils... eller Nisse som han kallas för det mesta. Så vild är han inte heller utan väldigt kelsjuk nu när han lärt känna oss och inte är så rädd. Hoppas att han vill stanna hos oss för det verkar inte som om någon saknar honom när vi hört oss för i byn.

Annars händer inte så mycket... isigt bitvis på gården så både jag och hästarna får gå sakta för att inte halka vid in och utsläpp... jag hoppas att isen regnar bort.