Nyheter

Avsked och betäckningsplaner...

2021-05-02

Igår var det dags för Oden att åka till sitt nya hem, han skulle ju till samma hem där hans halvbror V. Kind of Love bor. Ett bra bevis på att man har bra uppfödningar är när de kommer tillbaka och köper en till... men nu räckte det tyckte hans nya ägare. Oden har hela tiden varit väldigt lättsam och enkel att ha med att göra... går fram överallt! Däremot kan han ha synpunkter när hovslagaren är här... men han ger sig ganska så snabbt! Han protesterade lite när vi skulle lasta på honom men när han väl gick fram till lemmen och såg att det fanns hö där inne tog det inte så lång stund innan han hade gått in i transporten. Resan hem hade gått bra fick jag rapporter om och även ihopsläppet med de andra två shetlandsponnyerna. Alltid skönt att höra att det gått bra och vi önskar de nya ägarna stort lycka till med honom och de har lovat att visa honom på  3-års premieringen och försöka sikta mot ett valackdiplom... det hade varit roligt! Jag tycker han är en riktigt trevlig modell på ponny... kommer bli en toppenponny att köra med.

Oden samma dag som han flyttade!

 

Vi passade på att ta kort på de andra ett-åringarna när vi ändå höll på att ta kort på Oden. De tre tjejerna fäller som bara den och Oden är den som fällt av mest så de ser fortfarande lite lurviga ut. Vi började att vänja av dem för någon vecka sedan och det har gått bra, nu är det bara Ohtella som har kvar sin mamma på dagtid. Nattetid står ett-åringarna tillsammans i en stor gruppbox och det har gått jättebra.

V. Ohtella e: Vithatts Jason RS 788

V. Ottilia e: Snobbe RS 614

V. Olympia e: Vithatts Jason RS 788

Jag tycker de alla tre ser riktigt trevliga ut, Ohtella och Ottilia är den mindre kompakta modellen och Olympia är den mer högställda rejäla typen. Det skall bli spännande att få följa deras utveckling, tanken är att de skall vara kvar på stuteriet i alla fall i nuläget.

Våra betäckningsplaner är att göra om flera av kombinationerna då vi är så himla nöjda med dem och att testa några nya kombinationer som vi fått rekommenderade.

Så såhär kommer det att bli i sommar:

Dalsgårds Love Song och Vithatts First Love kommer att gå med Vithatts Jason RS 788.

Björkens Daisy kommer att gå med Tjustorps Dark Legend RS 591.

Vithatts Kassandra och Vithatts Palencia kommer att köras ner till Snobbe RS 614.

Sen har jag fått förfrågan om att låna in ett avelssto som tidigare bodde hos oss men det har jag inte funderat klart om än. Så om planen går i lås så blir det minst fem föl nästa sommar om allt går bra.

Vi hoppas att utställningarna kommer att bli av i sommar för nu är man riktigt sugen på att åka ut och visa dem igen och träffa likasinnade... även om det bara blir en kort stund!