Nyheter

Första fölungen...

2012-05-13

Sent igår kväll kom första fölungen... men det var inte Bodil som fölade först utan det var Mia som egentligen var beräknad till den 21 maj.

Jag gick ut vid 22 tiden som vanligt för att kolla till dem och då förstod jag direkt att det kommit ett föl... fast det var inte i den boxen jag trodde det skulle fölas först. När jag tittade in i Mias box så låg hon ner och fölungen hade kommit ut... halva bakkroppen låg fortfarande kvar i fostersäcken. På den lilla stunden det tog för mig att springa in och hämta familjen och kamerian så hann Mia ställa sig upp och släppa efterbörden och stod så stolt och slickade på sin lilla tjej. Hon fick en lätt och smidig fölning... och efter en kvart så stod fölungen upp och efter 20 minuter var det fullt ös i boxen. Efter att ha tagit hand om efterbörden och gjort rent i boxen med ren halm så lämnade jag dem en stund. När jag kom ut nästa gång så diade fölungen och hade bajsat... allt efter regelboken. Mia är en så duktig mamma och tar väl hand om sin fölunge... nu hoppas vi på sol hela dagen så att de kan komma ut en stund i hagen.

Jag hade hoppats på 4 vita strumpor... det blev en strumpa bak och en vit kota fram... man får väl vara glad för det lilla!

Nu väntar vi med spänning på vem som skall föla först av dem som är kvar... Bodil eller Billan... juvermässigt så ligger de lika!

Ha en underbar dag... det vet jag att jag kommer att ha... i hästhagen.