Nyheter

Går mot höst...

2011-08-21

Nu börjar det kännas ute att det går mot hösten... sommaren gick alldeles för fort! I fredags regnade det så mycket hela dagen/kvällen så hästarna fick sova inne. De tyckte nog att det var skönt, Brenin stod så lugnt och mumsade på höt... nöjd med att hans flock var samlad på samma ställe.

Mia har haft en hovböld så hon har fått stå inne några dagar. De andra fick turas om att hålla henne sällskap, men sen testade jag om hon kunde stå inne själv och det fungerade oxå. Hon har alltid varit lite nervig när hon är själv... kanske hon har vuxit till sig... eller är det fölis i magen som har lugnat ner henne... eller var det radiokanalen hon fick lyssna på... P3!!!! Ha!

Fias pass kom i veckan så nu är det ordnat. Hon är lika lättsam att hantera som sin snälla mamma... och otroligt social. Hon trivs i Bodils sällskap och springer gärna med henne när de leker. Ja... Lovvan leker inte nämnvärt längre, men Bodil och "stor-hästarna" tar gärna någon repa varje dag så grästovorna yr.

Snart är det installningstider och tillbaka till vinterrutinerna... de stödfodras redan i hagen och jag har gjort det ett tag. Det finns mer bete men jag vill inte släppa dem där innan utställningssäsongen är över. Det är ju NÅGON som blir som en padda om hon går på för mycket betestillgång. Kan vara bra att ha något i höst också. Brenins vinterhage är helt igenvuxen så han lär att ha att göra i höst... om han vill!

Hö tills i vinter är beställt så nu är det bara att hämta hem det innan det blir vinter och dåligt väglag. Jag har fem lass med hö på skullen som vi fick köpa av vår snälla granne men det räcker ju inte hela vintern.

Annars rullar det på som vanligt med heltidsjobb, hästträning och målning av hus... sen blir det till att ta tag i renoveringen av huset på insidan. Äntligen skall jag få inreda mitt kontor i barnens gamla lekrum... och så vill jag ha en skön läshörna med en go fåtölj att kura ihop mig i... i vinter. Förhoppningsvis blir det lite varmare i vinter nu när vi har tilläggsisolerat hela huset och bytt ut alla fönster och dörrar, taket bytte vi ut förra hösten. Dyr... men välbehövlig renovering... det kommer bli så fint!!!!

Senare på kvällen...

Löshoppning med Brenin... nu har han fattat vad vi vill! Även om han stundtals springer med huvudet nosande i backen så kan han tydligen hoppa! Han har fått hoppa några språng på maxhöjden runt 1 meter... sen testade vi på låga höjder så han får in flytet. Så nu skall vi inte hoppa han mer innan 3-års testet utan träna mer på "galoppen i frihet" och visning för hand. Fortsättning följer...

Ha det gott alla goa vänner och dagboksläsare...