Nyheter

De tre musketörerna...

2015-07-05

Nu har värmen verkligen kommit med besked... men 30 grader... kunde det inte vara mer lagom... 20 grader hade räckt. Så inte blir det mycket gjort i värmen, hästarna tar det lugnt i skuggan och fölungarna leker med jämna mellanrum. 

Det är verkligen roligt att observera fölungarna... de tre musketörerna kallas numera fuxkillarna för de hänger alltid ihop... leker i en klump... sover i en klump... terrar sin pappa i grupp. Stackars Legend han har verkligen fullt upp med de små och mammorna tycker det är SÅ skönt med barnvakt. Nu har alla stona släppt sina fölungar så nu går de hur som helst och känner sig trygga i hagen... alla tar hand om alla... en del av dem testar om det går att dia på kompisens mamma men där tycker mammorna att det går en gräns. Jöran är med och leker han också men inte på samma sätt som de tre andra...man kan ju nästan hoppas att Bodil som är kvar att föla får en svarting... om det nu är färgen det beror på. Fast egentligen skulle jag gärna ta en fux till... det blir väl säkert en hingstunge till.

Alla fyra fölen på samma bild, Jöran, Jason, Jessy och Jackpot.

Jag anmälde Jason till Nossebro istället, han är den som jag tycker ser bäst ut just nu. Jag hade ju tänkt åka med Fia och Jessy... men NÅGON tycker det är kul med sin mammas man så den är inte så jämn och fin just nu... dessa hingstungar som skall klänga och hoppa på sina mammor. Nästa år tror jag stona önskar sig var sin liten tjej istället!

Geisha kommer att få ett nytt hem när Jöran är avvand i vinter... hon kommer inte flytta så långt utan att jag kan åka och pussa på henne om jag känner för det.

Jackpot alias Zorro

Jackpot fäller runt ögon och mule... jag tycker han är mycket mörkare än sina bröder... hade varit roligt med en liten mörkfux som sin mamma.

De tre musketörerna

Ha det gott och trevlig semester alla goa vänner...