Nyheter

Syskonen Bus...

2012-05-17

Var har det fina vädret tagit vägen? Idag är det mulet och blåser en del... annars har det varit skapligt så att mammorna med fölungar kunnat vara ute någon del under dagen.

Fölungarna är verkligen kavata... ingen av dem ville idag följa med sina mammor till hagen. Jag och Mia fick stå och vänta på Georgina säkert 5-10 minuter innan hon hade busat färdigt på gårdsplanen så att hon kunde tänka sig att följa med sin mamma. Tur att Mia var lugn och snäll och fann sig i att tålmodigt vänta ut sin dotter! Roligt trots allt var att jag fick se att hon ärvt sin mammas fina rörelser med höga knälyft och svansen rätt upp!

Gabriel har så mycket annat att göra samtidigt som han skall gå med sin mamma... skall undersöka allt. Såhär har inte mina shetlandsföl varit utan de har snällt gått med sina mammor de första veckorna. Det blir till att ta fram fölgrimmorna och starta tidigt med ledträning... skitungar!! Min snälla mamma har varit här och har bl.a. hjälpt mig de första dagarna med ut och insläpp av mammor med föl... så nu passade de väl på när de upptäckte att jag var helt själv.

 

Vi väntar fortfarande på att Bodil skall föla... säkerligen en liten Gottfrid i magen som behöver extra tid på sig i magen. Lovvan är så fölsjuk... stackarn... hon står och smågnäggar åt fölungarna vid staketet. Bara Bodil har fölat så skall jag släppa in Fia och Rhamant i hennes hage och då får hon oxå en fölunge... en 1 år gammal sådan!!!

Ha det gott alla goa vänner och dagboksläsare... och tack för alla grattis hälsningar i vår GB