Nyheter

Duktiga "småtjejer"...

2021-08-29

Nu har vi varit på hästaktiviteter två helger i rad och det har varit väldigt roligt att få komma ut igen och träffa alla hästkompisar och se på deras hästar.

Förra lördagen var det premiering i Vara, vi har ju nära dit så det känns ganska så lyxigt att inte behöva åka så långt... bara 45 min. Premieringsförättare var som vanligt Morgan Johnsson och vi har visat för honom nästa alla gånger sedan vi började visa unghästarna för över 20 år sedan... oj vad tiden går. Med oss hade vi vårt ettårssto V. Olympia och tvåårsstoet V. Nancy. Först ut var Olympia, hon var mera framåt än förra gången vi var ute och inte lika ängslig... men istället så busade hon och visade väl inte sin bästa sida. Hon är så lätt att träna hemma men när man kommer ut är det något helt annat. Det är bara att åka ut och fortsätta miljöträna henne så att det släpper och att hon blir mer självständig. Hon fick för dagen 38 poäng fördelat på 78878. Kritiken löd: Stor, välutvecklad, Vackert huvud, väl ansatt hals, bra överlinje, sluttande kors. Nöjaktigt korrekt. Spänd i skritten och lätt trav med bra hasarbete. Helt rättvis kritik... hon har växt en hel del i sommar och jag hoppas att hon inte växer så mycket mer på höjden... skritten får vi träna på så hon slappnar av till nästa år när vi skall visa igen.

Olympia

Sen var det Nancys tur att visas och hon skötte sig galant som vanligt, hon är så himla lättsam att ha med och en bra förebild till Olympia som är lite osäker. Nancy fick hela 41 poäng fördelat på 98888 och muntlig kritik att hon var "en liten pärla"... det är hon verkligen! Hennes kritik löd: Välutvecklad, bra karaktär, utmärkt rastyp. Vackert huvud, harmonisk sida. Välbenad, relativt korrekt. Vägvinnande skritt och naturlig lätt trav. Så himla glad i henne och stolt över min lilla pärla!

Nancy

Igår var vi på utställning i Tranemo, det var Shetland Väst som ordnade utställningen och så var det även generalmönstring för avelshingstar. Så det var två domare som dömde klasserna, Håkan Erlandsson och Alf Johansson. Vi hade med oss två av våra ettårsston. V. Ohtella och V. Ottilia. De gick i första klassen så det blev till att åka tidigt då vi hade två timmars restid. Det var fyra ettårsston i klassen, två svarta och våra båda fuxar. Först ut var Ohtella och hon skötte sig galant, stod som ett ljus när jag ställde upp henna framför domarna, hemma vill hon aldrig stå still mer än två sekunder... skönt att hon sköter sig borta. Hon blev tvåa i klassen med Guld och 40 poäng, 98887. Hennes kritik löd: Välutvecklad, harmonisk, mycket god rastyp. Vackert huvud, välansatt hals, gott djup, ngt kort bakdel. Harmonisk benad från sidan, nöjaktigt korrekt. Naturlig skritt med god steglängd och energisk kort trav. Lilla "snuttis" vad hon var duktig på sin första utställning. Vår "fotograf" åkte inte med denna gången så vi tog korten på tjejerna när vi kom hem.

Ohtella

Ottilia var sist i klassen och i henne är det lite mer fräs och energi... dessutom brunstar hon och då är hon lite mer muppig. Men hon skötte sig hyfsat, det var bara i traven åt ena hållet som hon vill springa mer på mig än rakt fram så vi får träna mera hemma på det. Hon blev trea i klassen med Guld fördelat på en jämn rad med fem åttor. Nu var jag så stolt över "småtjejrna" så jag kunde spricka och hade glömt vilka monster de var dagen innan när jag skulle försöka tvätta dem! Ottilias kritik löd: Feminin, mycket god typ. Vackert huvud, utmärkt djup, välformat bakparti. Välbenad från sidan, nöjaktigt korrekt. Taktmässig skritt och rörlig trav.

Ottilia

Nästa gång vi skall ut är om två veckor, då är det premiering igen i Vara med Ohtella och Ottilia denna gången. Jag hoppas att de sköter sig lika bra som igår... mina småpärlor!